I like Harry Potter very much. I can say that I´m a “harryPotiano” like my sister. I´ve watched all the films with her a lot of times, and for this, I want to do a small honouring to Harry Potter with his butterbeer.
I´ve chosen the film “Harry potter and the half blood prince” because Harry goes to The 3 Broomsticks, in Hogsmade with his friends to drink a butterbeer.
I think that it isn´t difficult to make. And perhaps when somebody drinks it, he/she can become a magician like Harry Potter.
Marcos Arcila, 1º Secondary
Butterbeer
Ingredients (4 servings):
⦁ 1000 ml. black or toasted beer
⦁ 100 g. brown sugar (or 50 integral + stevia)
⦁ 30 g. unsalted butter ** Or 50 ml. cream
⦁ 4 yolks
⦁ ½ teaspoon ground cinnamon
⦁ ½ teaspoon ground ginger
⦁ ½ teaspoon powdered nutmeg
⦁ ½ teaspoon of clove powder
⦁ Drops of vanilla essence
Ingredientes (4 personas):
⦁ 1000 ml de cerveza negra o tostada
⦁ 100 gr. de azúcar moreno (o 50 de integral + stevia)
⦁ 30 gr. de mantequilla sin sal* Se puede sustituir por 50 ml. de nata para montar.
⦁ 4 yemas
⦁ ½ cucharadita de canela en polvo
⦁ ½ cucharadita de jengibre en polvo
⦁ ½ cucharadita de nuez moscada rallada o en polvo
⦁ ½ cucharadita de clavo en polvo
⦁ Gotas de esencia de vainilla
Directions:
- Reserve 100 ml. of beer.
- Pour the rest + the spices in a saucepan and bring it to a gentle boil.
- Beat the yolks + sugar in a bowl until thickened.
- Remove the saucepan and add the previous mixture.
- Cook over a low heat for a couple of minutes, stirring with a wire whip.
- Add the butter (or cream) and stir until melted.
- Remove from the heat and pour the beer into jars or glasses.
- Foam the reserved beer with a milk whisk and add it.
Serve!
Preparación
- Reservamos 100 ml. de cerveza y vertemos el resto + las especias en un cazo que mantendremos a fuego medio.
- Batimos en un bowl las yemas + el azúcar hasta tener una crema espumosa de color claro.
- Apartamos el cazo una vez la cerveza esté caliente y añadimos la mezcla anterior, volviéndolo a poner al fuego (bajo) durante un par de minutos, removiendo con unas varillas.
- Añadimos la mantequilla (o nata) y seguimos moviendo hasta que se derrita.
- Quitamos del fuego y vertemos la cerveza a jarritas (vasos, en su defecto).
- Espumamos la cerveza reservada con un batidor de leche y la añadimos. ¡Servimos!
¡Salud! Cheers!