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Harry Potter´s butterbeer

I like Harry Potter very much. I can say that I´m a “harryPotiano” like my sister. I´ve watched all the films with her a lot of times, and for this, I want to do a small honouring to Harry Potter with his butterbeer.
I´ve chosen the film “Harry potter and the half blood prince” because Harry goes to The  3 Broomsticks, in Hogsmade with his friends to drink a butterbeer.
I think that it isn´t difficult to make. And perhaps when somebody drinks it, he/she can become a magician like Harry Potter.
Marcos Arcila, 1º Secondary


Butterbeer
Ingredients (4 servings):
⦁    1000 ml. black or toasted beer
⦁    100 g. brown sugar (or 50 integral + stevia)
⦁    30 g. unsalted butter ** Or 50 ml. cream
⦁    4 yolks
⦁    ½ teaspoon ground cinnamon
⦁    ½ teaspoon ground ginger
⦁    ½ teaspoon powdered nutmeg
⦁    ½ teaspoon of clove powder
⦁    Drops of vanilla essence
Ingredientes (4 personas):
⦁    1000 ml de cerveza negra o tostada
⦁    100 gr. de azúcar moreno (o 50 de integral + stevia)
⦁    30 gr. de mantequilla sin sal* Se puede sustituir por 50 ml. de nata para montar.
⦁    4 yemas
⦁    ½ cucharadita de canela en polvo
⦁    ½ cucharadita de jengibre en polvo
⦁    ½ cucharadita de nuez moscada rallada o en polvo
⦁    ½ cucharadita de clavo en polvo
⦁    Gotas de esencia de vainilla
Directions:

  1. Reserve 100 ml. of beer.
  2. Pour the rest + the spices in a saucepan and bring it to a gentle boil.
  3. Beat the yolks + sugar in a bowl until thickened.
  4. Remove the saucepan and add the previous mixture.
  5. Cook over a low heat for a couple of minutes, stirring with a wire whip.
  6. Add the butter (or cream) and stir until melted.
  7. Remove from the heat and pour the beer into jars or glasses.
  8. Foam the reserved beer with a milk whisk and add it.

Serve!
Preparación

  1. Reservamos 100 ml. de cerveza y vertemos el resto + las especias en un cazo que mantendremos a fuego medio.
  2. Batimos en un bowl las yemas + el azúcar hasta tener una crema espumosa de color claro.
  3. Apartamos el cazo una vez la cerveza esté caliente y añadimos la mezcla anterior, volviéndolo a poner al fuego (bajo) durante un par de minutos, removiendo con unas varillas.
  4. Añadimos la mantequilla (o nata) y seguimos moviendo hasta que se derrita.
  5. Quitamos del fuego y vertemos la cerveza a jarritas (vasos, en su defecto).
  6. Espumamos la cerveza reservada con un batidor de leche y la añadimos. ¡Servimos!

¡Salud! Cheers!